Søknader om forbrukslån

Dersom søknaden din avvises av banken er det mest sannsynlig fordi scoren din er for lav. Siden kravene til denne scoren varierer fra bank til bank, vil du kunne oppleve at en bank avviser søknaden mens en annen godkjenner den. Dette er en av grunnene til at det er så viktig å søke om lån i mer enn bank. Har du derimot en betalingsanmerkning eller flere, vil du få nei fra de aller fleste banker. De eneste som eventuelt vil kunne gå i nærmere dialog med deg er banker som er spesialister i å hjelpe folk som har havnet i uføre. Da må du være klar over at de kun hjelper deg dersom du kan tilby sikkerhet i for eksempel egen bolig og kun dersom pengene du låner skal brukes til å refinansiere den dyre gjelden du har fra før.

Søke om lån

Flere måter å søke om forbrukslån

Det finnes dessverre flere grunner til at akkurat din søknad blir avvist. I noen tilfeller skyldes det at tilbyderen av lån mener du tjener for lite til å kunne håndtere den lånesummen du har bedt om i søknaden din. Søknaden vil dermed ikke bli innvilget, men det du kan gjøre er å søke på nytt og be om et mindre beløp. Dersom det ikke er noe alternativ å redusere lånebeløpet kan du søke sammen med en annen. Da vil det være to inntekter til å betjene låne, noe banken ser positivt på. Det du uansett skal ha klart for deg er at selv om du mener at du kan betjene et lån er det ikke helt sikkert at banken er enig med deg etter at de har foretatt vurderingen sin.


Andre faktorer som heller ikke er til noen fordel for deg er hyppig flytting, en låntilbyder anser dette som negativt da du virker ustabil, eller det faktum at du ikke har vært i fast jobb så veldig lenge. Bankene tar også en titt på din betalingshistorikk og er du en av de som alltid betaler regningen for sent, vil dette ikke telle til din fordel når du skal søke om forbrukslån eller kredittkort. Du må også regne med å få søknaden avvist dersom du ikke oppfyller den enkelte banks minstekrav til alder og hvor lenge du må ha hatt adresse registrert i Norge.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *